SVÅRT ATT TAPPA VIKT?

Läste dessa 17 punkter på kostdoktorn.se som kan vara till hjälp
om man har svårt att tappa vikt.

Men för det första, vilken diet man än följer så gäller det är äta mindre kalorier
än vad man gör av med. Gör man inte det så tappar man ingen vikt heller och
låt ingen få er att tro något annat. Men sen kommer det svåra och det är HUR man ska
bära sig åt för att klara av det långsiktigt och där kommer de hundratals olika dieterna in..

Det viktigaste först:

  1. Välj lågkolhydratkost, inte fettsnål kost
  2. Ha tålamod
  3. Var inte rädd för naturligt fett
  4. Se upp för vågen om du nyligen svältbantat
  5. Kvinnor: undvik helst fruktätande
  6. Män: undvik helst öldrickande
  7. Se upp med sötningsmedel
  8. Tänk på att mediciner kan påverka vikten
  9. Stressa lagom, och sov tillräckligt
  10. Ät lagom mängd
  11. Kontrollera att du minimerat kolhydraterna
  12. Motionera gärna
  13. Tänk på dina hormoner
  14. Undvik brist på D-vitamin
  15. Testa 80/80/20
  16. Testa många småmåltider
  17. Ät långsammare



OOPSIES



Det här brödet blev jag faktiskt tipsat om av mina kompisar.
Det bästa med detta bröd är att man inte behöver någon slags "ersättning"
av mjöl alls utan det är bara vanliga livsmedel som de allra flesta svenssons har i kylen.
Super lätt att göra!

Oopsie-bröd
Tid: 35 minuter
Antal: ca 6 st Oopsies

Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!

(OM man vill kan man i extra "vanlig" riven frukost
 ost också, 1-2 dl någonting för ostigare och matigare smak)


GLASS I STORA LASS!



Glass är faktiskt ganska okej att äta inom LCHF världen.
Allra helst äkta gräddglass. Men varför inte göra en 100 %ig
LCHF vara som innehåller minimalt med kolhydrater istället för
att köpa när det är så lätt och billigt att fixa själv? Nu är det dags att prova!

Ingredienser:

1 rått ägg 
400 gram Färskost 27% fett Philadelphia
4 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
4 tsk kanel
4 tsk vaniljpulver

Bara att mixa ihop skiten och sen in i frysen tills det stelnar ;)
KÖR PÅ!!

(bär kan blandas i om man vill ha det lite mer sötare eller mer smakrikare
och det blir extra gott om man kryddar med kardemumma)

livsmedel med mest kolhydrater i!

(Per 100 gram)

ProduktMängd 
Sorbitol m sackarin 100.0 (g)
Socker 99.6 (g)
Karameller syrliga sockerfria 98.9 (g)
Polkagrisar 98.1 (g)
Fruktkola AKO 96.3 (g)
Brun farin 95.5 (g)
Maräng 95.3 (g)
Saltlakrits 94.2 (g)
Karameller syrliga 94.2 (g)
Tuggummi 92.7 (g)
Fruktsocker 91.7 (g)
Nyponsoppa pulver berik 91.1 (g)
Druvsocker 91.1 (g)
Maränger m choklad 91.0 (g)
After eight choklad mint 88.1 (g)
Frukostflingor berik Frosties 87.5 (g)
Frukostflingor berik Kalaspuffar 86.4 (g)
Frukostflingor berik Rice Krispies 86.3 (g)
Tuggummi sockerfritt 86.1 (g)
Lakritskonfekt 86.1 (g)
Frukostflingor puffat rostat ris Vårgårda ris 86.0 (g)
Majsstärkelse 85.9 (g)
Glasnudlar 85.6 (g)
Frukostflingor ris socker kakao Coco Pops 85.2 (g)
Skumbilar Ahlgrens bilar 83.7 (g)


RÄKNA UT DIN MÅLTID



Jag fick förfrågan om jag visste en hemsida där man kan räkna ut kolhydraterna
i en måltid, så jag började söka runt lite och hittade denna och hoppas den duger :)

Det är bara att söka på ett livsmedel (det finns oerhört mycket att välja mellan)
och sen lägga till det genom att trycka på PLUS och sen kan du justera mängden 
du ätit själv där det står gram.

Du får fram ett ca tal på mängden kalorier, kolhydrater, proteiner och fett du fått i dig.

Hoppas du är nöjd över svaret! 

LÄNK DIT
http://www.raknakalorier.se/

KOKOSTOPPAR



Ingredienser:
2 ägg
50 gr smält smör
200 gr kokosflingor.
lite vaniljpulver alternativt sukrin (frivilligt, ej ett måste)

Gör så här
Blanda ihop allt och rulla till små bollar.
Grädda 10-12 min i 175 grader

(för extra gott kan man doppa dessa i mörk choklad som är smält.)

UNDERSÖKNING!


Visste ni att ca 23 % av Sveriges befolkning äter enligt LCHF-metoden?
Helt otroligt stor summa ju! Hoppas att den ökar lika stadigt så vi kan
stänga ner alla sjukhus och bli världens rikaste land.. haha närå ;)

RYSK YOGHURT?



Turkisk & Grekisk yoghurt är väll ändå en LCHF:ares bästa vän, inte sant?
Det går att mixa ihop så otroligt mycket olika rätter med dessa produkter
så det är inte klokt. Jag gör allt från smoothies och desserter till såser och glass!

Men vad är nu detta? Rysk Yoghurt som vill trängas med de andra yoghurt länderna?
Man kan iaf anmäla sig till at bli "provare-smakare" till denna nyhet innan den släpps ut i
butikerna. Mer information om denna produkt + ansökan om test-pilot får du om du klickar på länken nedan. 

http://smartsontestpilot.se/lindahls/bli-testpilot/



SUKRIN?

Sukrin. Testa eller inte? Bra eller dåligt? Vad tycker ni?


Snabbfakta om Sukrin:
Består av 100% erythritol som är en sockeralkohol. Ska alltså inte blandas ihop med de konstgjorda sötningsmedlen som finns, tex aspartam.

Erythritol utvinns genom fermentering (jäsning) av druvsocker. Processen är lik den som används vid framställning av yoghurt.

Erythritol finns naturligt men i mycket liten mängd i tex päron, vindruvor m.m. Samt i jästa livsmedel som vin och ostar.

Erythritol anses vara den snällaste sockeralkoholen då den är snäll mot magen och inte ger utslag på blodsockret. Andra sockeralkoholer är tex xylitol (björksocker) men nackdelen där är att en stor mängd kan ha laxerande effekt. Sukrin går bra att byta ut där socker annars används.

Sukrin marknadsförs med dessa argumenten:

- 0 kalorier
- Funkar bra för dig som vill ha kontroll på ditt blodsocker, ingen påverkan.
- GI 0
- 100% naturlig, finns i frukt, svamp, m.m.
- ingen skada på tänder

(kopierat från fettratt.se)


5 min lyx!



LÖRDAGS GODIS - LCHF STYLE

Här har vi världens lättaste recept som inte tar lång tid alls, max 5 min - men ändå så gott!
Det här är alltså Turkisk Yoghurt med honung och nötter. Receptet nedan är avsedd för 1 person.

1,5 dl Grekisk/Turkisk Yoghurt
1 msk flytande honung
0,5 dl nötter
Lite bär

HUR LÄTT FÅR DET VARA!?
PLUS.. att detta kan vara ett mellanmål också, eller lite återhätmning efter en träning,
eller varför inte en frukost en lördagsmorgon?

ELINS FAVORIT - BROCCOLI MOS



BROCCOLI MOS! ABSOLUT EN AV MINA FAVORITER!
 OM NI INTE HAR TESTAT DET, DÅ ÄR DET HÖG TID NU!

4 pers
800 gram broccoli
1 - 3 dl grädde efter önskad konsistens och smak
lite salt

Broccoli mos är verkligen hur lätt som helst att göra!
Du behöver bara koka broccolin som vanligt, mosa dem
eller mixa dem och blanda i grädde så det blir som mos och
sen salta. Den är godast när den är varm :)

LCHF för under/normalviktiga



LCHF
är inte bara till för att ätas av överviktiga eller diabetiker. Jag själv är helt normalviktig och är närmare underviktig än överviktig eftersom att jag är så muskulös. Fast ändå har jag gått ner i vikt men vill inte gå ner så mycket mer så jag får tänka på att äta extra mycket fett ibland för att inte gå ner så fort. Men jag äter denna kost eftersom att jag mår helt suveränt av den! Glöm INTE att LCHF inte bara är en viktminskningsmetod utan mer en livsstil och kosthållning som många under/normalviktiga äter för att de mår så mycket bättre psykiskt av den. Så är fallet för mig också. Jag äter LCHF kosten för att jag kände en sån enorm skillnad när jag provade den första gången. Jag var pigg verkligen hela dagarna och har aldrig blivit akut-hungrig utan blodsockernivån har verkligen legat som en spikrak linje hela tiden och jag är så mycket gladare och mår så mycket bättre psykiskt nu när man alltid är pigg och aldrig sötsugen!

Så kom ihåg!
Ät inte LCHF kosten bara för att gå ner i vikt, utan för att må bättre psykiskt och då kan jag nästan lova att det andra kommer på köpet eftersom att allting blir så mycket roligare och man är så taggad på att följa LCHF-kosten när man mår så här jädrans bra utav den!

BlondinBella är också LCHF:are och såhär beskriver hon kosten.
 (denna text är från hennes blogg)

En jäkla vetenskap är de

När det gäller viktnedgång är så det att utesluta kolhydrater, såsom pasta, bröd, ris etc och ersätta det med mer protein och nyttigt fett som gäller. I januari vägde jag 63 kg och i augusti hade jag gått ner till 55 kg på grund av lågt kolhydratintag. Men det är viktigt att man alltid äter sig mätt, men det bästa med Low Carb Hig Fat kost är just att man äter tills man blir mätt hela tiden. Och man får äta grädde, feta såser etc. Så det inte direkt jobbigt. Alltså LCHF-kost är ingen sallad-äta-ingenting-kost utan en äta bättre för hälsan. Jag fick även mycket bättre hy och för oss som har problem med magen är det verkligen toppen!


CHOKLAD RUTOR A LA ELIN





Recept (lite mindre än 1 plåt)
Receptet är gjort av mig och har du funderingar maila mig på [email protected]

200 gram mörk choklad (minst 70%) 
2 dl vispgrädde (kan varieras men inte för mycket grädde för då blir det problem när de ska stelna)
1-2 dl valfria frön och kärnor (jag hade solroskärnor och linfrön)
2-3 dl valfria bär, helst ekologiska och närproducerat (jag hade hemmaplockade blåbär, hallon och rödvinbär)
1,5 dl hackade osaltade nötter (t.ex valnötter och cashewnötter)

Utförande
Smält först chokladen på låg värme och blanda sedan i grädden.
Låt det stå och puttra i någon minut under omrörning och blanda sedan i
de hackade nötterna och fröna/kärnorna. Ha till sist i bären och ta sedan av
kastrullen från plattan och häll ut på en plåt (OBS! Inget bakplåtspapper)

Ställ in i frysen och låt stå tills det stelnat (ca 40-60 min) och hacka/skär sedan bort
"chokladrutan" i mindre bitar med stekspade helst gjort av stål eller annat hårt material.




SMOOTHIE A LÁ ELIN



Denna underbara smoothie slinker i som frukost hos mig nästan varje morgon! Så nu får ni äran att ta del av denna läckerhet som man står sig på riktigt länge!

INGREDIENSER 1 PORT

2-3 msk turkisk yoghurt
1,5 msk vispgrädde
2 msk filmjölk (fetaste sorten)
3 msk mjölk
1 dl bär (jag använder blåbär, hallon och röda vinbär)

Blanda i bären sist men tina dem om de är fryst så att det
 blir lite vätska i botten, då blir det mer smak.

RSS 2.0