SUKRIN?

Sukrin. Testa eller inte? Bra eller dåligt? Vad tycker ni?


Snabbfakta om Sukrin:
Består av 100% erythritol som är en sockeralkohol. Ska alltså inte blandas ihop med de konstgjorda sötningsmedlen som finns, tex aspartam.

Erythritol utvinns genom fermentering (jäsning) av druvsocker. Processen är lik den som används vid framställning av yoghurt.

Erythritol finns naturligt men i mycket liten mängd i tex päron, vindruvor m.m. Samt i jästa livsmedel som vin och ostar.

Erythritol anses vara den snällaste sockeralkoholen då den är snäll mot magen och inte ger utslag på blodsockret. Andra sockeralkoholer är tex xylitol (björksocker) men nackdelen där är att en stor mängd kan ha laxerande effekt. Sukrin går bra att byta ut där socker annars används.

Sukrin marknadsförs med dessa argumenten:

- 0 kalorier
- Funkar bra för dig som vill ha kontroll på ditt blodsocker, ingen påverkan.
- GI 0
- 100% naturlig, finns i frukt, svamp, m.m.
- ingen skada på tänder

(kopierat från fettratt.se)


Kommentarer
Postat av: Lana Driagina

Hej! Har hittat din blogg via google... roligt att även unga har hoppat på LCHF-vågen! :) Jag själv är också normalviktig och väljer att äta LCHF-mat för att jag pracis som alla andra mår bra av det! Kommer att följa din blogg! :)

kram

Lana

2011-05-16 @ 20:31:08
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0