CHOKLAD RUTOR A LA ELIN





Recept (lite mindre än 1 plåt)
Receptet är gjort av mig och har du funderingar maila mig på [email protected]

200 gram mörk choklad (minst 70%) 
2 dl vispgrädde (kan varieras men inte för mycket grädde för då blir det problem när de ska stelna)
1-2 dl valfria frön och kärnor (jag hade solroskärnor och linfrön)
2-3 dl valfria bär, helst ekologiska och närproducerat (jag hade hemmaplockade blåbär, hallon och rödvinbär)
1,5 dl hackade osaltade nötter (t.ex valnötter och cashewnötter)

Utförande
Smält först chokladen på låg värme och blanda sedan i grädden.
Låt det stå och puttra i någon minut under omrörning och blanda sedan i
de hackade nötterna och fröna/kärnorna. Ha till sist i bären och ta sedan av
kastrullen från plattan och häll ut på en plåt (OBS! Inget bakplåtspapper)

Ställ in i frysen och låt stå tills det stelnat (ca 40-60 min) och hacka/skär sedan bort
"chokladrutan" i mindre bitar med stekspade helst gjort av stål eller annat hårt material.




Kommentarer
Postat av: Eja

Cashewnötter är väl ändå inte godkänt enligt LCHF om man ska vara petig? :)

2011-06-08 @ 19:39:24
URL: http://lillskitrus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0